sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Auringon ja maan suhde miljoonia vuosia sitten

Evoluutiouskovat heittelevät miljoonien vuosien aikamääriä hyvin kevyesti ajatellen, että olosuhteet maapallolla ovat olleet samanlaiset aina. Mutta mitähän on tapahtunut auringolle niin pitkien aikojen kuluessa? Onko se ollut aina samankokoinen? Eipäilen, sillä palamisreaktiossa kyllä aurinko pienenee ainakin näin pitkien aikojen kuluessa. Kuvittelen myös, että isompi aurinko tarkoittaisi isompaa vetovoimaa ja lyhempää etäisyyttä eli silläkin tavalla lisää lämmintä maapallolle.

Siis kuinkahan kauan maapallolla on oikeasti ollut mahdollista olla elämää? Osaisiko joku tehdä tästä laskelmia?

1 kommentti:

  1. Olet ilmeisesti kiivauksissasi pitänyt hyppytunteja, kun fysiikasta puhuttiin.

    Aurinko toki polttaa tavaraa kovaa vauhtia, mutta ei menetä massaansa ollenkaan. Kaikki palotuotteet pysyvät edelleen auringon sisällä. Se mitä palamisesta ( helium fuusiosta ) jää jäljelle, aiheuttaa fuusioreaktioita auringon ytimessä, jotka työntävät aurinkoa isommaksi, pitäen auringon koon samassa kokoajan.
    Massa (joka ei siis muutu, vaikka atomit järjestyisivät erilailla) aiheuttaa ilmiön nimeltä painovoima. Näin ollen, jos massa ei muutu, niin ei muutu painovoimakaan.

    Epäilet ja kuvittelet vääriä asioita, jotka pohjautuvat fysiikkaan ja matematiikkaan, mutta et kyseen alaista jonkin täysin todistuksien ulottumattomissa olevan henkiolennon olemassa oloa. Tyypillistä.

    VastaaPoista