torstai 31. joulukuuta 2009

Ardi, Lucy ja me

Katselin tässä Ardista kertovan ohjelman. Ardi eli 5,7 miljoonaa vuotta sitten ohjelman mukaan. Tämä oli pystyssä kulkeva ihmisen oloinen, mutta tarttumaisovarpaalla varustettu eläin. Paikka on Etiopia.

Seuraavaksi lähinnä meitä ajallisesti on Lucy, joka niinikään kulki pystyssä, mutta eli 3,1 miljoonaa vuotta sitten myöskin Afrikassa. Paikka on Kenia.

No, tästähän on helppo päätellä, että nuohan ovat suorastaan ihan samaa sukua, kun asuvat ihan lähellä toisiaan ja aikaeroakaan ei ole kuin 2,6 miljoonaa vuotta. Ja ihan lähellähän ajallisesti nuo kumpikin ovat nykypäivää.

No, tämän kyllä vielä jotenkin ymmärtäisi, mutta seuraavaa ei:

Ohjelmassa kerrottiin, että etsitään Darwinin teorian mukaista yhteistä esi-isää apinoille ja ihmisille. Nyt tuo Ardi kuulemma on lähellä ihmistä pystyasentonsa takia ja tarttumaisovarpaansa takia KAUEMPANA apinasta kuin ihminen. Mutta heti perään tuli evoluutiohössötystä. Eli kuva, jossa oli Y-muotoinen viiva, jossa ihminen oli oikealla ylhäällä ja simpanssi vasemmalla ylhäällä, ja ihmisen alapuolella oli Lucy ja Ardi. Mutta sitä, että Ardi veisi kauemmas simpanssista, ei tietenkään oltu huomioitu, vaikka se oli todettu alta 30 s sitten ohjelmassa! Kuvassa Ardi näet vei lähemmäs apinaa.

Evoluutiohössötys, mitä sillä tarkoitan?

Kun katsot jotain luontofilmiä, huomaatko, että kaikki on aina kehittynyttä? Ei sanota, että "leijonalla on isot kulmahampaat" vaan "leijonalle on kehittynyt isot kulmahampaat". Ensimmäinen on totta, toinen virke on uskonasia. Evoluutioteoria on edelleen teoria, sitä ei ole todistettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti