maanantai 28. joulukuuta 2009

Kummallista itsesensuuria uskonasioissa

Suomalainen meni erääseen muslimimaahan. Samantien kaikki muslimit tuossa maassa luopuivat rukoushetkistään ja naiset lopettivat kaapujen käytön ilman, että suomalainen sitä edes pyysi.

No, eipä tuo tainnut noin käydä. Mutta Suomessa tapahtuu toisinpäin: kaikki kristilliset asiat, jotka ovat olleet syvällä suomalaisuudessa, karsitaan muslimipelossa pois. Se saatetaan piilottaa käyttämällä jotain uskontojen tasavertaisuuteen viittaavaa käsitteistöä. Käsittämätöntä. Ei kaikkialla kouluissa ole edes joulujuhlia muslimipelon takia. "Maassa maan tavalla" on sanottu, mutta tämähän ei koske Suomea.

MTV3:n uutisissa taannoin uutisoitiin pitkästi siitä, miten suomalaisuus ja islamilaisuus sopivat hyvin yhteen. Tämä tehtiin aivan ilman mitään kritiikkiä, oli vaikea uskoa kuulemaa. Siinä musliminuoret puhuivat huntujensa puolesta ja ihmettelivät sitä, että jotkut suomalaiset olivat kysyneet, pystyykö huntujen kanssa tekemään tiettyjä töitä. Mitä kummallista siinä kysymyksessä sitten on? Vaikutti siltä, että kyseinen nuori oli hyvin hämmästynyt. "Maassa maan tavalla" ei ainakaan koskenut näitä nuoria naisia, sillä hunnut olivat tiukasti päässä. Jos kaikki suomalaiset naiset ottavat mielellään pakollisen hunnun päähän ja sharia-laki halutaan koko maahan, silloin islamilaisuus ja suomalaisuus sopivat hyvin yhteen. Minun mielestäni islamilaisuudella ja suomalaisuudella ei ole mitään tekemistä keskenään.

Mistä tämä itsesensuuri on peräisin? Lähimenneisyydestä muistiini tulee aika Neuvostoliiton naapurina. Silloin harjoitettiin kovasti itsesensuuria, kun pyrittiin miellyttämään. Hei, nyt ei enää tarvitse elää samalla tavalla! Ei meidän tarvitse enään väärällä tavalla miellyttää muita.

Valitettavasti vapaa-ajattelijat ovat nyt muslimien asialla. Samalla, kun ev.lut. kirkko kypsyttää yleistä mielipidettä roomalaiskirjeen ensimmäisen luvun unohtamiseksi sekä homouden ja homoavioliittojen hyväksymiseksi, se myös menettää koko ajan voimiaan. Naispapit solmivat parisuhteita. Koivisto on saatu vihdoin pois, joten ei ole sieltä suunnasta herätystäkään murheena. Hämeen Sanomien artikkelin mukaan koulujen aamunavaukset eivät ole tunnustuksellisia vaan sosiaalisia. Miksihän silloin niissä on kirkko mukana? Kaikenkaikkiaan ulkopuolisesta tuntuu siltä, että kirkon suola näyttää käyvän aika mauttomaksi. Ja tähän saumaan vapaa-ajattelijat iskevät. Kun ev.lut. kirkko on heikoilla, ei sillä ole mitään, millä vastustaa kaikkien kristillisten asioiden karsimista julkisesta elämästä. Ja uskonnollisen tyhjiön täyttäminen käy kyllä muslimeilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti